Aktualności

Jak zrobić kulebiaki Magdy Gessler - przepisy z Kuchennych Rewolucji

bułeczka

fot.: shutterstock

bułeczka
W piątym odcinku "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler w niezwykły sposób odmieniła prawdziwy relikt PRL-u - restaurację "Relax" w Chełmie. Nowa odsłona lokalu zyskała nazwę "Lwów" i nowe, ciekawe menu. Dużą popularnością podczas finałowej kolacji cieszył się barszcz ukraiński z kulebiakami. Magda Gessler podzieliła się przepisem na te pyszne, mięsne bułeczki na portalu smakizycia.pl. Sprawdziliśmy - przepis jest stosunkowo łatwy, a kulebiaki za każdym razem wychodzą przepyszne!
W piątym odcinku "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler w niezwykły sposób odmieniła prawdziwy relikt PRL-u - restaurację "Relax" w Chełmie. Nowa odsłona lokalu zyskała nazwę "Lwów" i nowe, ciekawe menu. Dużą popularnością podczas finałowej kolacji cieszył się barszcz ukraiński z kulebiakami. Magda Gessler podzieliła się przepisem na te pyszne, mięsne bułeczki na portalu smakizycia.pl. Sprawdziliśmy - przepis jest stosunkowo łatwy, a kulebiaki za każdym razem wychodzą przepyszne!

KULEBIAKI MAGDY GESSLER - CZEGO POTRZEBUJEMY

mąka pszenna     1 kg
drożdże     150 g
żółtka     2 sztuki
masło klarowane     100 ml
cukier do smaku    
kiszona kapusta     500 g
suszone grzyby     100 g
olej lniany     2 łyżki


KULEBIAKI MAGDY GESSLER - JAK JE ZROBIĆ

Na początku musimy przygotować zaczyn. w tym celu do mąki pszennej dolewamy mleko, dosypujemy cukier i drożdże. Zostawiamy w ciepłym miejscu, aby zaczyn wyrósł.

Następnie z pozostałych składników przygotowujemy ciasto. Kiedy zaczyn urośnie łączymy go z ciastem i zostawiamy do wyrośnięcia.

Następnie zajmujemy się nadzieniem kulebiaka: Do odciśniętej i pokrojonej kapusty dodajemy namoczone grzyby, olej i przyprawy, następnie gotujemy wszystko aż stanie się miękkie.

Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1 cm. Następnie za pomocą szklanki lub kubka wycinamy kółka i nakładamy do nich farsz.

Kulebiaki pieczemy w temperaturze 180 st. C aż staną się rumiane i lekko przybrązowione z góry. Życzymy smacznego!

NA TEMAT:

Polub nas na Facebooku!

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.