Galeria zdjęć:
Specjalny kociołek z zupą, którą może sobie samodzielnie podgrzać
SHABU SHABU – azjatyckie kociołki
Shabu Shabu jest pierwszą w naszym kraju restauracją typu hot pot, w której klienci przyrządzają sobie posiłki samodzielnie. Najpierw trzeba wybrać bulion, który jest bazą potrawy. Następnie dobrać do niego dodatki spośród różnych rodzajów mięs, warzyw, owoców morza itp. Wybór jest naprawdę duży! Na koniec goście samodzielnie gotują swoje danie w kociołkach wmontowanych w blaty stołów. W Azji ten sposób przyrządzania potraw jest bardzo rozpowszechniony.
Shabu Shabu jest całkiem niedrogie. Za bulion zapłacimy około 5 zł, z kolei ceny dodatków wahają się w granicach 1-5 zł. Zatem, możemy się tu całkiem dobrze najeść, nie przekraczając 20 zł.
Jaka kuchnia: azjatycka
Za ile: Bulion tajski - 5zł + krewetki - 5 zł + makaron chiński - 2 zł = 12 zł
Gdzie w Warszawie: Mokotowska 27