Powrót do

Galeria zdjęć:

Pełen ekran
Specjalny kociołek z zupą, którą może sobie samodzielnie podgrzać
Fot.: Michael Jung, www.shutterstock.com
Slajd: 5/7
Micha smażonego ryżu z krewetkami Hamburger Naleśniki Kebab Specjalny kociołek z zupą, którą może sobie samodzielnie podgrzać Naleśniki serwowane w naleśnikarni Mały Książę Krowarzywa

Zobacz więcej miniatur

Specjalny kociołek z zupą, którą może sobie samodzielnie podgrzać

SHABU SHABU – azjatyckie kociołki

Shabu Shabu jest pierwszą w naszym kraju restauracją typu hot pot, w której klienci przyrządzają sobie posiłki samodzielnie. Najpierw trzeba wybrać bulion, który jest bazą potrawy. Następnie dobrać do niego dodatki spośród różnych rodzajów mięs, warzyw, owoców morza itp. Wybór jest naprawdę duży! Na koniec goście samodzielnie gotują swoje danie w kociołkach wmontowanych w blaty stołów. W Azji ten sposób przyrządzania potraw jest bardzo rozpowszechniony.

Shabu Shabu jest całkiem niedrogie. Za bulion zapłacimy około 5 zł, z kolei ceny dodatków wahają się w granicach 1-5 zł. Zatem, możemy się tu całkiem dobrze najeść, nie przekraczając 20 zł.

Jaka kuchnia: azjatycka

Za ile: Bulion tajski - 5zł + krewetki - 5 zł + makaron chiński - 2 zł = 12 zł

Gdzie w Warszawie: Mokotowska 27

Tweetnij