Powrót do

Galeria zdjęć:

Restauracja La Dolce Vita
Pełen ekran
3. Antipasto misto
Fot.: Restauracja La Dolce Vita / mat. prasowe
Slajd: 3/10
1. Focaccia 2. Bruschetta 3. Antipasto misto 4 . Melanzane alla parmigiana 5. Spaghetti aglio olio e peperoncino 6. Spaghetti alla Carbonara 7.  Lasagne Bolognese 8. Pizza quattro stagioni 9. Pizza frutti di mare 10 . Tiramisu

Zobacz więcej miniatur

3. Antipasto misto

To we Włoszech powstała idea "slow food", choć zanim ją tak nazwano, była od dawna obecna w tutejszej kuchni. Podczas tradycyjnej kolacji nikt nie zabiera się od razu za główne danie. Ta przyjemność zostaje odsunięta w czasie, który spędza się na smakowaniu serów, wędlin, grzybów, oliwek i innych warzyw. W przeciwieństwie do głównego dania, w którym smaki łączą się w jeden, w antipasto wszystkie składniki podaje się osobno.

Tweetnij