Aktualności

Kobiece menu - Zdrowa równowaga - PRZEPISY

owoce
owoce
Dokonywanie właściwego, zdrowego wyboru podczas podróży powinno być łatwe i kuszące zarazem. Szef kuchni restauracji Venti-Tre w hotelu Hyatt Regency Warsaw Volker Muehrer stworzył wyjątkowe kobiece menu „Zdrowa Równowaga”, które oferuje wybór wyśmienitych i aromatycznych smaków oraz dań strannie przygotowanych ze zdrowych, najwyższej jakości składników. Dodatkowo podane w doskonale wymierzonych proporcjach pozwala naszym gościom utrzymać zdrowy styl życia i dobrą formę.

Dokonywanie właściwego, zdrowego wyboru podczas podróży powinno być łatwe i kuszące zarazem. Szef kuchni restauracji Venti-Tre w hotelu Hyatt Regency Warsaw Volker Muehrer stworzył wyjątkowe kobiece menu „Zdrowa Równowaga”, które oferuje wybór wyśmienitych i aromatycznych smaków oraz dań strannie przygotowanych ze zdrowych, najwyższej jakości składników. Dodatkowo podane w doskonale wymierzonych proporcjach pozwala naszym gościom utrzymać zdrowy styl życia i dobrą formę.

Odkryj doskonałą równowagę w naszym menu, które zostało stworzone z myślą o dobrym samopoczuciu naszych Gości. Skomponuj swoje własne menu z szerokiego wyboru pełnowartościowych dań, dodatków i sosów. Nowe menu „Zdrowa Równowaga” powstało w odpowiedzi na potrzeby naszych gości, których nie satysfakcjonują standardowe wielkości porcji oraz ciężkostrawne dania w karcie menu.

Nasze nowe menu „Zdrowa Równowaga” daje wiele możliwości, aby utrzymać doskonałą formę w podróży, degustując w szerokim wyborze świeżo wyciskanych soków i smoothies, lekkostrawnych i dietetycznych daniach oraz dodatkach, a także  idealnie przygotowanych porcjach.

Menu “Zdrowa Równowaga”  restauracji Venti-Tre w hotelu Hyatt Regency Warsaw oferuje:

  • Wybór świeżo wyciskanych soków owocowych i koktajli smoothies
  • Wybór dań pełnowartościowych i jednocześnie lekkostrawnych podanych w idealnie wymierzonych proporcjach
  • Opcję „Skomponuj swoje własne menu” z szerokim wyborem wyśmienitych, zróżnicowanych dań, dodatków i sosów dobieranych przez naszych gosci według ich smaków i preferencji
  • Opcję „Skomponuj swoje własne menu” zawierające wiele zdrowych alternatyw odzwierciedlających lokalne i międzynarodowe smaki

Przepisy na Smoothies

ENERGISE YOUR DAY / DZIEŃ PEŁEN ENERGII

Przepisy na smoothie (4 porcje)

Żółty witaminowy smoothie

ananas ½ sztuki

mango ½ sztuki

jabłko 1 sztuka (zielone lub czerwone)

pomarańcza 1 sztuka

olej z kiełków pszenicy 2 łyżeczki od herbaty


Koktajl marchewkowy

marchewka 5 sztuk

jabłko 1 sztuka (czerwone lub zielone)

gruszka 1 sztuka

oliwa z oliwek 1 łyżeczka od herbaty

Zielony zdrowy smoothie

sałata masłowa ½ sztuki

brzoskwinia 1 sztuka

maliny 50 gr

mleko sojowe 100 ml

Napój z musli

płatki owsiane 25 gr

mleko sojowe 150 ml

migdały 5 gr

banan 1 sztuka

jabłko ½ sztuki

Przygotowanie:

umyć owowce i warzywa. Obrać ze skórki. Pokroić wszystko w drobną kostkę i zmiksować przy użyciu blendera.

Sałata Venti-tre  (4 porcje)

1 sałata Lollo Rosso

1 sałata Lollo Bianco

Sałata Ruccola

Serce sałaty Cezar 1 sztuka

Zielone szparagi 8 sztuk

Marchewka 1 sztuka

Gruszka 1 sztuka

Orzechy włoskie  5 sztuk

Vinaigrette

Olej słonecznikowy 0,02 l

Swieżo wyciskany sok z cytryny 0,01 l

Szalotka 1 sztuka

Sól, pieprz

Przygotowanie

Odciąć końce sałaty, umyć liście sałaty w zimnej wodzie. Obciąć białe końcówki szparagów i obrać je. Przygotować 1 litr wody (lekko osolonej), doprowadzić  do wrzenia i włożyć szparagi na 4 minuty do ugotowania. Wyjąć szparagi ze wrzątku i przełożyć do lodowatej wody. Gdy szparagi już ostygną, pokroić na trzy części. Obrać marchewki i gruszki ze skórki i pokroić je w  paski.


Obrać i pokroić szalotkę ją w drobną kostkę. Wymieszać ją z sokem z cytryny w misce i dodać powoli olej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Sposób podania

Wymieszać sałatę i marchewkę z przygotowanym dressingiem w misce, następnie na talerzu ułóż sałatę kładąc na wierzch gruszkę i zielone szparagi (6 sztuk). Udekoruj orzechami.

Marynowane krewetki z czerwoną salsą i trawą cytrynową (1 porcja)

Krewetki królewskie bez głowy 8 sztuk

Trawa cytrynowa 2 sztuki

Rozmaryn 1 gałązka

Czosnek ½ główki

Chili czerwone 1 sztuka

Oliwa z oliwek 0,01 l

Sól, pieprz

Czerwona salsa

Czerwona cebula 1 sztuka

Papryka czerwona ½ sztuki

Pomidor 1 sztuka

Chili czerwone 1 sztuka

Oliwa z oliwek 0,05 l

Sól, Cukier, Pieprz

Przygotowanie

Obrać i oczyścić krewetki.  Rozbić trawę cytrynową i przeciąć czerwoną papryczkę chili w pół. Wymieszać w misce krewetki ze wszystkimi składnikami  i marynować je przez 12 godzin. Następnie smażyć na gorącej patelni, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Obrać czerwoną cebulą i pomidora. Wyjąć nasiona z papryki i z chilli, a następnie pokroić wszystkie składniki w drobną kostkę. Smażyć wszystko na patelni i doprawić solą, cukrem, pieprzem do smaku.

Sposób podania

Położyć krewetki na talerzu z dodatkiem sałaty i polać czerwową salsą

Ekologiczna cielęcina z pieczonymi ziemniakami w rozmarynie i fasolką szparagową (4 porcje)

Ekologiczna polędwica cielęca 0,8 Kg

Ziemniaki 0,5 Kg

Zielona fasolka szparagowa 0,3 Kg

Rozmaryn 2 gałązki

Szalotka 2 sztuki

Oliwa z oliwek 0,01 L

Masło 0,05 Kg

Sól, Pieprz

Przygotowanie

Oczyścić schab cielęcy ze skóry i tłuszczu, pokroić go na cztery steki. Grilować je na gorącej patelni, aż będą miękkie i soczyste. Ziemniaki obrać i pokroić w kliny. Posiekać rozmaryn i marynować ziemniaki z olejem i rozmarynem przez około dwie godziny. Następnie piec w piekerniku  do około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Obrać szalotki i pokroić w drobną kostkę.

Oczyścić fasolkę. Zagotować 1 litr lekko osolonej wody i gotować fasolę przez 5 minut. Ugotowaną fasolę smażyć razem z masłem i pokrojoną szalotką na patelni. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Sposób podania
Wyłożyć ziemniaki i zieloną fasolkę na środku talerza. Na wierzchu położyć steki cielęce. Polać całość oliwą z oliwek.

Polub nas na Facebooku!

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.