Aktualności

Przepisy z Kuchennych Rewolucji - JAJA FASZEROWANE PIKLINGIEM

jajka wielkanocne
jajka wielkanocne
W trzecim odcinku najnowszego sezonu "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler odmieniła restaurację " U wikinga" w Słupsku. Mimo dramatycznego przebiegu rewolucji, wszystko skończyło się dobrze. Restauracja zyskała nowa nazwę "Kurnik" i menu oparte na drobiu i jajach. Jednym ze sztandarowych dań stały się jaja faszerowane piklingiem. Zobacz, jak przygotować je w domu.

W trzecim odcinku najnowszego sezonu "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler odmieniła restaurację " U wikinga" w Słupsku. Mimo dramatycznego przebiegu rewolucji, wszystko skończyło się dobrze. Restauracja zyskała nowa nazwę "Kurnik" i menu oparte na drobiu i jajach. Jednym ze sztandarowych dań stały się jaja faszerowane piklingiem. Zobacz, jak przygotować je w domu.

JAJA FASZEROWANE PIKLINGIEM MAGDY GESSLER - SKŁADNIKI

5 jajek

0,3 kg piklinga

5 dag masła

20 dag chleba pytlowego

sałata

sól, pieprz

JAJA FASZEROWANE PIKLINGIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Najpierw jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Piklingi filetujemy i wyjmujemy ości. Następnie przepuszczamy przez maszynkę razem z wyjętymi wcześniej żółtkami. Do masy dodajemy majonez  i ucieramy aż stanie się pulchna.

Nakładamy nadzienie do połówek białek, tak aby miały kształt całego jajka. Układamy na półmisku, możemy też oblać danie resztą majonezu.

Życzymy smacznego!

Polub nas na Facebooku!

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.