kuchnia polska

Za pakowaną do pojemników bryndzą leżą serki gazdowskie i redykołki w kształcie serc. Na półce widać m.in. okrągłe wołoskie sery dojrzewające

Który ser był przed oscypkiem? Odwiedzamy bacę z Koniakowa

Prawdziwy góral umie tańczyć, grać, śpiewać i doić owce – mówi Piotr Kohut, baca z Koniakowa....

Oscypki

Kulinarna podróż po Polsce. Tych potraw musisz spróbować!

Turystyka kulinarna zyskuje na popularności. Turyści szukają tradycyjnych smaków nie tylko za...

Przysmaki kuchni tatarskiej

Tatarskie smaki, czyli wszystko, co najlepsze z Podlasia

Kuchnia Podlasia to prawdziwy miks smaków. W tatarskiej Jurcie spróbować trzeba pierekaczewnika, w...

Jedzenie uliczne

Najlepsze wschodnie restauracje w Warszawie. Gdzie zjeść dobre...

Choć tradycyjne dania kuchni polskiej królują na rodzinnych stołach, coraz chętniej czerpiemy...

Grzyby i borówki sa podstawą kuchni kurpiowskiej

Tradycyjna kuchnia polska: smaki z północy, z Kurpi, Mazur i Kujaw

Tradycyjna kuchnia północnych regionów Polski wbrew pozorom nie jest wcale uboga. Na kurpiowskich...

Chleb prądnicki

Kuchnia polskiej prezydencji. Czym oczarujemy Europę?

Polska jako kraj przewodniczący Unii Europejskiej przyjmie w najbliższych miesiącach kilkadziesiąt...

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.